Magyar csoport is indul Kolozsvár új bölcsődéjében

A szülői visszajelzéseket figyelembe véve bölcsödét létesít Kolozsvár önkormányzata a Békás negyedi, Teodor Capidan utca 17. szám alatti ingatlanban, ahol magyar nyelvű csoportot is indítanak – erről döntöttek a július 14-i tanácsülésen. 

„A Békás negyedben nagy szükség van bölcsöde, óvoda és iskola létesítésére. Ezen intézmények létesítése és működtetése alapfeltételei annak, hogy Kolozsvár negyedei élhetőbbé, családbarátabbá váljanak. Ezzel a városi forgalmat és a légszennyezést is csökkenteni tudnánk, a gyerekek és szülők hétköznapjait pedig könnyíteni. Az itt élő lakosok észrevételei alapján és általában a bölcsődei helyek hiánya miatt döntött úgy az önkormányzat, hogy bölcsődét hoz létre. Az itt létesítendő bölcsőde október 15-én nyitja meg kapuit” – nyilatkozta Oláh Emese, Kolozsvár RMDSZ-es alpolgármestere.

Az ingatlan adomány útján került az önkormányzat tulajdonába. A terület értékét több mint 24 ezer lejre, az ingatlan értékét pedig 1,1 millió lejre becsülték. A kétszintes épület a földszinten előtérrel, három előszobával, két teremmel, személyzeti helyiséggel, orvosi szobával, tárolóhelyiségekkel, élelmiszer- és ruhaátvételre alkalmas helyiséggel, az emelet pedig négy csoport számára alkalmas teremmel és egy multifunkcionális helységgel rendelkezik. A hasznos felület 383 négyzetméter.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?