Szigorú szabályok mellett nyílik a sepsiszentgyörgyi élményfürdő

Csütörtökön megnyílik a sepsiszentgyörgyi strand, ám csak szigorú szabályok mellett lehet napozni és fürödni. A belépőjegyek mellett idén kötelező napozóágyat is bérelni, mivel csak így tudják betartatni és ellenőrizni a látogatók közti fizikai távolságot.

Emellett két turnusban fogadják a strandolókat, így reggel 8 és 13 óra között, majd egy órányi fertőtlenítésre szolgáló szünet után 14 és 19 óra között lehet az élményfürdőt használni. A strandon egy időben legtöbb 500 személy tartózkodhat, ez kevesebb mint fele a befogadóképességének, ám csak így lehet betartani a járványügyi rendelkezéseket.Mindezeket figyelembe véve idén várhatóan veszteséges lesz a sepsiszentgyörgyi önkormányzat alárendeltségébe tartozó strand. Amióta a létesítményt néhány éve élményfürdővé alakították – az uszómedence mellé kisebb medencéket, zubogókat, csúszdákat építettek – sikerült nyereségesen működtetni, ami annak köszönhető, hogy szép időben, hétvégenként egy nap akár 2000-2400 látogatója is volt, nem csak Háromszékről hanem a szomszédos Hargita és Brassó megyékből is érkeztek strandolók.

A strandot működtető Sepsi Rekreatív kft. tájékoztatása szerint a belépési díjak jóváhagyás előtt állnak, a sepsiszentgyörgyi önkormányzatnak benyújtott javaslat szerint egy általános jegy ára 25 lej, amelybe benne van a belépési díj és a napozóágy bérleti díja is. A kiskorúak, a 60 éven felüli személyek és a fogyatékossággal élők kedvezményes áron léphetnek be a strandra, 13 lejért, ami ugyancsak magába foglalja a belépőjegy és napozóágy árát, és a családi csomag (2 felnőtt és 3 kiskorú gyermek belépője, valamint 5 napozóágy bérlése) ára 76 lej. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat által nagycsaládosoknak kiadott kártyák kedvezményezettjei mindössze 6 lejt fizetnek egy standard jegyért, amely magába foglalja a nyugágyakat is.

A sepsiszentgyörgyi strandon tavaly az általános belépőjegy és a nyugágy bérlése összesen 28 lejbe került, szemben az idei 25 lejjel. Ezen a nyáron viszont a nyugágy bérlése már nem opcionális, hanem kötelező, hogy a látogatók közötti fizikai távolság betartható és ellenőrizhető legyen. A működtető felhívja a figyelmet, hogy a 3 éves kor alatti gyermekek és az országos olimpiai válogatottak sportolói ingyenesen léphetnek be az idén is a strandra. A jegyek a választott opciótól függően a két turnus egyikére érvényesek, reggel vagy délután, és hamarosan online is megvásárolhatóak lesznek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?