Folytatódik a városközpont felújítása Kolozsváron

 

Láthatóvá és élvezhetővé válik a kolozsvári Malomárok egy újabb szakasza, valamint megújul az I. L Caragiale park, a Báthori/O. Petrovici utca és a Malom/George Bariţiu utca egy része – közölte Oláh Emese alpolgármester kabinetje.

A felújításra vonatkozó projekt költségvetésének sarokszámait csütörtöki ülésén fogadta el Kolozsvár önkormányzata. A felújítás előtt régészeti ásatásokat hajtanak végre a parkban, ezek célja felfedni a középkori város épületeinek maradványait. Az eredményeket vizuális, kreatív megoldásokkal a járókelők elé tárják a felújítást követően. 

A park felújítása során új és modern városi bútorzatot – nyugágyakat, hagyományos padokat és kőpadokat, biciklitartókat, valamint egy automata illemhelyet helyeznek el és felfrissítik a növényzetet. A Báthori utcában felszámolják a parkolókat, maga az utca shared space-szé alakul, azaz eltűnnek a járdák, az autósok és a gyalogosok pedig osztoznak a járófelületen. Az utcában ugyanakkor fasort telepítenek.

Jó hír! Felújítjuk a Malom/George Bariţiu utcai I.L. Caragiale parkot és a Báthori/O. Petrovici utcát. A malomárok...

Közzétette: Oláh Emese – 2020. július 2., csütörtök

A Malomárkot jelenleg elfedő burkolatot eltávolítják, és elérhetővé teszik a víz színét a járókelők számára. A projekt költségvetése 25,5 millió lej. A befektetés megvalósítására 24 hónapot szabott meg az önkormányzat.

Kapcsolódók

Kimaradt?