Kezdődik az érettségi vizsgára való beiratkozás

Idén az érettségi vizsgaidőszak június 10-én kezdődik, és július 5-ig tart, ám csak az vehet részt a vizsgán, aki idejében beiratkozik és leellenőrizte, hogy valamennyi irata, adata megfelel a valóságnak. Az első eredményeket július 8-án függesztik ki, a végleges jegyeket pedig július 12-én hozzák nyilvánosságra.

Azok a diákok, akiknek nem sikerült átmenőt szerezniük az érettségin, augusztusban újra vizsgázhatnak az adott tantárgyból. Az érettségi második szakasza augusztus 19-én kezdődik és 30-ig tart. A végső eredményeket szeptember 5-én teszik közzé.

Az érettségi vizsgák lebonyolításának módszertanában tavaly érvénybe lépett cikkely szerint a vizsgázó adatainak és korábban elért eredményeinek dokumentumaiban előforduló tévedésekért vagy mulasztásokért maga a vizsgázó felel, hisz utolsó láncszemként kötelessége ellenőrizni az adatok hitelességét. Ezért fontos, hogy valamennyi adatot és osztályzatot nagyon pontosan ellenőrizzen a diák, mielőtt elkezdődne a vizsga. Mulasztás esetén a dokumentumok kitöltéséért felelős személyek (tanárok, iskolai titkár, igazgató) felelősségre vonhatók, de a vizsgaeredmény szempontjából ezt nem veszik figyelembe, így akár el is lehet bukni egy tizedes osztályzati különbség miatt, ami tévedésből elíródott.

Kimaradt?