FRISSÍTVE - Eddig lesznek érvényesek a 2014-ig kiadott egészségügyi kártyák

FRISSÍTVE: A 2014-ig kiadott egészségügyi kártyákat újraírják, ezeknek 7 éves érvényességi idejük lesz - fogadta el a kormány az erről szóló jogszabályszervezetet csütörtöki ülésén.

A döntésről Ionel Dancă, a miniszterelnöki kancellária vezetője számolt be a Victoria-palotában tartott sajtótájékoztatón. „Azokról a kártyákról van szó, amelyeknek 2020. július 31-éig lejár az érvényességük” – magyarázta. A határozat értelmében a 2014-ig kiadott kártyákat újraírják, hét évig lesznek érvényesek, mutatott rá Dancă.

Erre az intézkedésre azért van szükség, mert körülbelül 4,2 millió egészségügyi kártyának lejár az érvényessége idén, jövőre pedig további 10 milliónak, mutat rá közleményében a CNAS. 

Adela Cojan, a CNAS elnöke szerint ezzel az intézkedéssel több mint 30 millió eurót takarítanak meg. Ez az intézkedés körülbelül 550 000 lejbe fog kerülni, míg a 14,2 millió egészségbiztosítási kártya újranyomtatása 165,4 millió lejbe került volna, említi meg a CNAS. 

A kártyák újraírása automatikusan fog történni. Amint a használat során a számítógépes rendszer felismeri, hogy az illető kártya lejárt, automatikusan újraírja azt – szögezi még le a pénztár. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?