Kormányfő: fel kell készíteni a kórházakat nagyobb számú fertőzött fogadására


-A A+Fel kell készíteni a kórházakat arra, hogy nagyobb számú koronavírus-fertőzöttet fogadjanak - közölte a kormány csütörtöki ülésének elején Ludovic Orban miniszterelnök, miután az utóbbi napokban országszerte megnőtt az új esetek száma.

A kormányfő felszólította az egészségügyi minisztert: rendelje el, hogy valamennyi új koronavírusos eset azonosítása után a megyei közegészségügyi igazgatóságok gyors és hatékony epidemiológiai vizsgálatot tartsanak.

Mint ismert, az országban 460 új fertőzöttet diagnosztizáltak az elmúlt 24 órában, és a megfertőződöttek száma meghaladta a 25 ezret. Az egy nap alatt jegyzett új fertőzöttek száma a koronavírus-járvány tetőzésének időszakát idézi. A kór romániai megjelenése óta csupán három alkalommal - április közepén - volt ennél magasabb az egy nap alatt jegyzett megbetegedések száma.

A Román Mikrobiológiai Társaság elnöke, Alexandru Rafila egy rádióadónak csütörtökön azt nyilatkozta: a fertőzések számának megugrásáról: a járvány jelenleg „egyértelműen” ismét a csoportos fertőzés szakaszában van, a vírus úgynevezett reprodukció rátája meghaladja az 1-et, az új esetek száma nagyobb a gyógyultakénál.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X