Július elsejétől újabb lazító intézkedéseket terveznek bevezetni az országban

A szabályok be nem tartása, a helyzet bagatellizálása, illetve az előírások be nem tartására vonatkozó felbújtás nagy mértékben hozzájárult az esetszám növekedéséhez – fogalmazott csütörtökön Nelu Tătaru egészségügyi miniszter. Hozzátette: július elsejére további lazító intézkedéseket készítenek elő.

A szaktárca vezetője kevéssel a 13 órai adatok közzététele előtt jelezte: csütörtökön nagyobb lesz a koronavírussal fertőzött új esetek száma, és felszólította a lakosságot, hogy továbbra is tartsa be a higiénia és a fizikai távolságtartás szabályait. 

„Sok lazító intézkedést bevezettünk már. (...) Amint azonban látták, a szabályok be nem tartása, illetve a helyzet bagatellizálása, az előírások be nem tartására vonatkozó felbújtás nagy mértékben hozzájárult az esetszám növekedéséhez” – mondta Tătaru.

Kifejtette: július elsejére további lazító intézkedéseket készítenek elő, és reméli, hogy a helyzet lehetővé teszi ezek bevezetését. „Ha lesznek is megszorítások, azok pontosan meghatározott helyzetekre és helyekre fognak vonatkozni” – tette hozzá az egészségügyi tárca vezetője. 

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?