Díjazzák Sepsiszentgyörgy legszebb lakónegyedi zöldövezeteit

A háromszéki megyeszékhely önkormányzata idén második alkalommal hirdette meg a „Virágos Sepsiszentgyörgy” szépségversenyt. Ezúttal nemcsak a lakónegyedi zöldövezeteket díjazzák, hanem keresik Sepsiszentgyörgy legszebb erkélyét és kapu elejét is.

Pályázhatnak azok a lakók, illetve lakónegyedi társulások, akik egy lépcsőházhoz tartozó zöldövezetet gondoznak, a legszebb erkély és a kapu eleje kategóriában pedig azok, akik Sepsiszentgyörgy, Szépmező, Kilyén vagy Szotyor területén tömbházban vagy kertes házban laknak.

A lakónegyedi zöldövezet kategória fődíja egy 18 000 lej értékű, 12 férőhelyes, zárható kerékpártároló és egy, a lépcsőházra kifüggesztett plakett. Akik ebben a kategóriában szállnak versenybe, azok jövő évben ingyenesen vehetnek részt az önkormányzat zöldövezet-szépítési programjában, vagyis önrész nélkül igényelhetnek cserjéket, bokrokat, élő sövényt, virágokat, termőföldet, kerítéseket, valamint padokat.

A legszebb erkély és legszebb kapu eleje kategóriákban 500, 300, illetve 100 lej értékű dísznövény utalványokért lehet versenybe szállni. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat mindhárom kategóriában személyre szabott szolgáltatáscsomaggal díjazza az első három helyezettet, melyet a város kulturális- és szabadidős létesítményeiben lehet majd felhasználni.

A zöldövezet, erkély és kapu eleje zöldövezet szépség versenyre július 24-ig lehet beiratkozni a név, telefonszám, lakcím és 3 nagy felbontású fotó beküldésével a varosimazs@sepsi.ro címen. A tavaly indított zöldövezet szépítési versenyre első alkalommal 18 lakónegyedi zöldövezetet neveztek be, a fődíjat pedig az Otthon sétány egyik lépcsőházához tartozó zöldövezet gondozói vehették át.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?