Csíkszeredában újranyílnak a játszóterek, de a napközik zárva maradnak

A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság hétfői határozata értelmében újra használhatók lesznek a város játszóterei és a sportpályái. A bölcsőde, az óvodák és a napközik viszont csak akkor fogadhatják a gyermekeket, ha eltelik legkevesebb öt egymást követő olyan nap, amikor a Csíki-medencében nem regisztrálnak újabb koronavírus-fertőzést – közölte a városháza sajtószolgálata.

Ráduly Róbert polgármester, a Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság elnöke sajtótájékoztatón számolt be a bizottság hétfői üléséről. Az elöljáró több hónap után először fogadta személyesen a sajtó képviselőit. Mint kifejtette: közegészségügyi szakvéleményre alapozva a bizottság nem engedélyezi az önkormányzati bölcsőde, óvodák és napközik újranyitását mindaddig, amíg el nem telik öt egymást követő esetmentes nap a csíki térségben.

A megyei főtanfelügyelőség adatai alapján 83 szülő igényelte az óvodai és a napközis nyári szolgáltatást, a bölcsődei foglalkozásoktól pedig mintegy 40 gyermek kénytelen távol maradni. Az érintett szülőket telefonon is tájékoztatják a határozatról.

A bizottság arról is döntött, hogy újranyitják a játszótereket és a sportpályákat, továbbá a vészhelyzet végéig engedélyezték a Harmopan Rt. pékárukat forgalmazó mozgóboltjainak a működését. Szóba került a városba rendszeresen bejáró medvék  problémája is: a koronavírus-járványtól függetlenül a bizottság szorgalmazni fogja a nagyvadak elaltatását a szakminisztériumnál – közölte Ráduly Róbert.

(Címlapfotó: Csíkszeredai Városháza)

Kapcsolódók

Kimaradt?