Arafat a hitetlenkedőknek: a koronavírus-járvány nem egy banális fertőzés

 

A banális betegségek nem terjednek a COVID-19 gyorsaságával, és nem okozzák emberek százezreinek, az egészségügyben dolgozók ezreinek halálát - nyomatékosította a katasztrófavédelmi főigazgatóság vezetője, Raed Arafat.

Egy Facebook-bejegyzésben Arafat arra intette az embereket, ne hallgassanak azokra, akik arról próbálják meggyőzni őket, hogy csak egy "banális fertőzéssel" állunk szemben.

"Tudom, milyen nehéz volt mindenki számára a hatóságok által elrendelt korlátozó intézkedések betartása, de az egyetlen módja annak, hogy elkerüljük a megbetegedések számának exponenciális növekedését az, hogy betartjuk a megelőző intézkedéseket, azaz zárt terekben és tömegközlekedési eszközökön maszkot viselünk, kerüljük a tömegeket, betartjuk a higiéniai szabályokat" - fogalmazott.

A belügyminisztériumi államtitkár hozzátette, bár egy orvos professzor azt mondta a napokban, hogy a COVID-19 egy "szerencsétlen influenza", világszerte egészségügyi dolgozók tízezrei fertőződnek meg a vírussal, és sokan válságos állapotba kerülnek. Az Amerikai Egyesült Államokban megközelítette a 600-at a betegségben elhunyt egészségügyi alkalmazottak száma, és magas volt a halálesetek száma Olaszországban, Spanyolországban és Kínában is – emlékeztetett a szakember.

Acum cateva zile, un profesor in medicina spunea, intr-un interviu despre COVID-19, ca este vorba doar despre o “biata...

Közzétette: Raed Arafat – 2020. június 19., péntek

"Romániában mentős, tűzoltó és rendőr kollégákat, kórházi alkalmazottakat veszítettünk el, egyesek pedig éppen csak hogy túlélték, hosszú élet-halál küzdelmet vívva az intenzív osztályon. Vajon tényleg csak egy >>szerencsétlen influenzáról << van szó, ahogyan azt a professzor kolléga állította? A szokványos influenza bár okoz egy bizonyos számú halálesetet évente, a betegeket ellátó egészségügyi dolgozókat nem öli meg" - nyomatékosította.

Arafat hangsúlyozta, a COVID-19 "komoly betegség", amelyre nincs sem kezelés, sem oltás, ez továbbra is terjed a világban, "és terjedésének fékezése mindannyiunkon múlik".

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?