Koronavírusos lett Hargita Megye Tanácsának egyik alkalmazottja

Pozitív lett a Hargita megyei tanács egyik munkatársának a koronavírus-tesztje. Az intézményt a jövő hét elején teljes körűen fertőtlenítik, ezeken a napokon az apparátus otthonról dolgozik.

„Fertőtlenítjük az épületet, a kollégák otthonról dolgoznak, a kontaktokat figyelemmel kísérjük, és bízunk benne, hogy újabb fertőzésekre nem fog sor kerülni” – emelte ki péntek délután közzétett videó-üzenetében Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a hivatalokban, intézményekben minél inkább arra kell törekedni, hogy a munkatársak otthonról végezzék tevékenységüket. A fertőzött munkatárssal kapcsolatosan Borboly Csaba elmondta: a megbetegedett személy tünetmentes. Hozzátette: az intézményben nincs pánikhangulat és nem számít arra, hogy koronavírus-gócpont alakulna ki a megyeházán.

Az elöljáró felhívta a figyelmet arra, hogy a jövő hét szerdáig lehetőség szerint senki ne menjen a megyei tanács épületébe, ahogyan az intézmény munkatársai sem fognak. Borboly Csaba kiemelte: a tanács élete nem állt meg. „Online és digitális formában dolgozunk, a munkálatok mennek, a pályázatainkat kifizetjük, készülünk újabb európai uniós pályázatokra, ügyelünk a kórházunkra és a megye lakóira, tesszük a dolgunkat” – fogalmazta meg a megyei tanács elnöke.

(Címlapi illusztráció forrása: MTI)

Kapcsolódók

Kimaradt?