Rókákra vadásznak Sepsiszentgyörgyön

Vadásszák a Sepsiszentgyörgy területére beköltözött rókacsaládokat. Az elmúlt időszakban ugyanis több gyerekei biztonságáért aggódó szülő tett panaszt a városházán, hogy játszóterek, óvodák és iskolák környékén rókákat láttak kóborolni.

Sepsiszentgyörgy alpolgármestere, Tischler Ferenc a maszol.ro-nak elmondta: minden bizonnyal nem a betévedt állatokról van szó, hanem olyan rókacsaládokról, amelyek a városi életmódot választották maguknak, és az erdőhöz közel lévő Szemerja negyedben találtak maguknak kotorékot. Rendszeresen látni rókát a Hófehérke óvoda környékén, ez az állat vélhetően valahol a Hársfa sétány közelében lakik, emellett róka tanyázik a Váradi József iskola és a sportcsarnok környékén, illetve a Victor Babeş utcában.

Az önkormányzat összehívta a járványvédelmi bizottságot, amelynek szakemberei döntöttek arról, hogy miként fogják be a rókákat, és viszik vissza természetes életterükbe. Tischler Ferenc alpolgármester elmondta próbálkoztak már a városban élő rókák csapdába fogásával, de ezzel a módszerrel nem sikerült befogni az állatokat. Hozzátette: az akció nem az állatkínzásról szól, hanem arról, hogy az állatokat visszavigyék az erdőbe, hiszen a gyerekek biztonsága fontosabb a rókáknál.

Kimaradt?