GCS: az elmúlt napokban jelentősen nőtt az új fertőzések száma a gyógyultakéhoz viszonyítva

A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) hétfő délutáni közleményében arról tájékoztatott, hogy az elmúlt napokban emelkedett az új koronavírus-esetek száma, és hangsúlyozták: az egyetlen biztosíték arra, hogy az eddigi lazítások megtarthatók, illetve újabb korlátozások oldhatók fel, az, hogy minél több állampolgár betartja az egészségügyi óvintézkedéseket. 

„Az elmúlt napokban jelentősen nőtt az új esetek száma a felgyógyultakéhoz viszonyítva, ez pedig felelős magatartást követel a lakosság részéről” – állítja közleményében a GCS. Leszögezték, a korlátozások további feloldása érdekében a lakosságnak be kell tartania az óvintézkedéseket. 

A GCS szerint május 15-én azért válthatta fel a szükségállapotot a veszélyhelyzet, és lazíthattak a korlátozásokon, mivel csökkent az új esetek száma és nőtt a gyógyultak száma. Május 15-étől június elsejéig jelentősen nagyobb volt a felgyógyultak aránya a fertőzöttekéhez viszonyítva, emiatt a hatóságok folytathatták a korlátozó intézkedések feloldását, magyarázza a testület.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?