Városnapok: egyhetes ünnepségsorozat kezdődik Kolozsváron

Egy teljes hétig ünnepel Kolozsvár az idei városnapok keretében. A rendezvénysorozat péntektől péntekig tart, a gazdag műsorban mindenféle ízlésnek valót összegyűjtöttek a szervezők. Multikulturális sétány, nemzetközi konyha, filmvetítés, kerékpározás, maraton, középkori vártábor, balett, színház, kiállítás, városismereti séták, valamint az elmaradhatatlan koncertek színezik-hangosítják a kincses várost. A popzenei koncertek előadói között helyi magyar együttesek is fellépnek, valamint rangos román együttesek illetve az Eurovizió tavalyi díjazottja, Loreen.

A kolozsvári városnapok számos helyszínen zajlanak, közöttük a Főtéren kívül a Farkas utca, a Szabók bástyája, a Sétatéri park, a Karolina tér, a Monostor negyedi közösségi tér, illetve valamennyi nemzetiségi kulturális központ székhelye és a Babes Bolyai Tudományegyetem épületei is érdekes rendezvényekkel várja a város lakóit és látogatóit.

Pénteken délután 17 órától lezárják a forgalmat a Főtér körüli utcákon, illetve a Jókai utcát, 18 órától pedig részben a Bocskai teret is. Péntek este 22 órától a Főtéren a Voltaj zenekar lép fel, Loreen szombaton este lép a közönség elé. Szombaton este a Sétatéren mintegy húszezer lampiont eresztenek a magasba.

Kimaradt?