Üzent a temesvári sztárorvos azoknak, akik nem hisznek a koronavírus létezésében

A koronavírus létezését tagadó, egyre szélesebb körben terjedő elméletek arra késztetik az embereket, hogy a még hatályban lévő, kis számú óvintézkedéseket – maszk viselése, biztonsági távolság – se tartsák be – figyelmeztetett hétfőn a temesvári járványkórház osztályvezető főorvosa.

Virgil Musta szerint ez nagyon veszélyes jelenség. A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy a fertőzéses esetszámok ellenőrizetlen megugrásának beláthatatlan következményei lehetnek.

„A tény, hogy Romániában sikerült ellenőrzés alatt tartani a járványt és elkerülni a katasztrófát, nem jogosít fel arra, hogy elfelejtsük a március-áprilisi időszakot, amikor az olaszországi és spanyolországi kórházak képtelenek voltak ellátni a betegeket, az intenzív terápiás részlegek zsúfolásig megteltek, a fertőzött emberek pedig tömegesen meghaltak, mert nem volt hely számukra a kórházakban” – emlékeztetett az orvos.

Virgil Musta a fertőző betegségek egyik legismertebb szaktekintélye Romániában. A temesvári járványkórház általa vezetett részlegén gyógyult meg eddig a legtöbb koronavírusos beteg az országban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?