Lazítások 3.0: hétfőtől újabb megszorítások tűnnek el a hétköznapjainkból

Hétfőtől, azaz június 15-től a koronavírus-járvány miatti korlátozások újabb feloldására, harmadik hullámára kerül sor Romániában.

Eszerint megnyitnak a mallokban levő üzletek, kivéve a mozikat, a vendéglők, kávézók beltéri részeit és a játszóhelyeket. Újraindulnak a balneológiai kezelések, az egészségügyi minisztérium által kidolgozott szabályok alapján. Kinyitnak a nyári óvodák, újraindulnak az after school típusú foglalkozások. 

Háromról hatra nő azok száma, akik csoportosan tartózkodhatnak szabadtéren. Újranyitnak a fogadóirodák, szerencsejáték-termek, lottózók. Megnyitnak a kültéri úszómedencék. Magánjellegű rendezvényeken engedélyezik maximum 20 fő részvételét beltérben és 50 fő részvételét szabadtéren.

Megnyílik a légi közlekedés Ausztria, Bulgária, Csehország, Ciprus, Horvátország, Svájc, Németország, Görögország, Izland, Lettország, Litvánia, Málta, Norvégia, Szlovákia, Szlovánia, Liechtenstein és Magyarország fele. Az ezekből az országokból érkezőknek nem kell 14 napos karanténba vonulniuk. 

A Magyarországra utazni vágyóknak tudniuk kell, hogy bár a román hatóságok jelenlegi döntése szerint hazatéréskor a román állampolgárok nem kerülnek kéthetes vesztegzárba, a magyar hatóságok még nem oldották fel minden esetben a karanténkötelezettséget. Bővebb információkat ezzel kapcsolatban itt olvashat. 

Kapcsolódók

Kimaradt?