Koronavírus-fertőzést igazoltak a székelyudvarhelyi városháza egyik alkalmazottjánál

Koronavírus-fertőzést igazoltak a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatalnál szolgálatot teljesítő egyik személynél. A megyei közegészségügyi igazgatóság elvégezte az előírt teszteket az érintett családja és munkatársai körében, egyelőre úgy tűnik, elszigetelt esetről van szó.

A polgármesteri hivatal épületében szolgálatot teljesítő személy családi vonalon igazoltan koronavírusos személlyel került kapcsolatba. A család tesztelését követően az említett személy tesztje egyedüliként pozitív lett.

Ezt követően a megyei közegészségügyi igazgatóság munkatársainak segítségével gyorsan sikerült letesztelni az érintett személy közvetlen munkatársait is, és péntek délutánra kiderült: mindenki esetében negatív a teszteredmény, így egyelőre csak elszigetelt esetről van szó – áll a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal sajtóirodája által kiadott közleményben.

A hivatal sajtóirodája arról is tájékoztatott, hogy a polgármesteri hivatalban az ügyintézés zavartalanul működik. Ugyanakkor a biztonság érdekében ajánlják az ügyintézés online formáját a www.udvarhely.ro oldalon keresztül. Amennyiben valakinek mégis be kell mennie a hivatalba, azt javasolják, hogy a felállított szűrősátron keresztül haladjanak, tartsák be a kötelező távolságot, és viseljenek maszkot.

Kapcsolódók

Kimaradt?