Kilenc megyében okozott károkat az idő: Brassó megyében a legrosszabb a helyzet

Kilenc megye 13 településén kellett közbelépniük a katonai tűzoltóknak az elmúlt 24 órában az esőzések és az erős szél okozta károk elhárítására.

Az országos katasztrófavédelem (IGSU) tájékoztatása szerint Brassó, Buzău, Galac, Hargita, Máramaros, Maros, Szilágy, Suceava és Vaslui megyében riasztották a katonai tűzoltókat ez okból. Összesen 60 épületből és udvarból kellett kiszivattyúzniuk a vizet, ugyanakkor a viharos szél miatt az úttestre, autókra, villanyoszlopokra dőlt 55 fát kellett eltakarítaniuk.

A legnagyobb károk Brassó megyében keletkeztek. Itt Zajzon (Zizin) és Tatrang (Tărlungeni) településen is áradások voltak, 40 lakásból és udvarból kellett kiszivattyúzniuk a vizet a katonai tűzoltóknak. Emberi áldozatokat nem szedett a rossz idő – mutat rá közleményében az IGSU.

Sárga riasztás van érvényben szombat reggelig az ország egész területére a várható viharok miatt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton 10 óráig a fokozott légköri instabilitás miatt sok helyütt lehet viharokra, felhőszakadásra, villámlásra, akár jégesőre is számítani. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 25-30, elszórtan a 40-60 litert négyzetméterenként.

 

 

(Címlapi illusztráció forrása: bizbrasov.ro

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?