Három hónap után ismét megnyitják a látogatók előtt a parajdi sóbányát

Június 13-án, szombaton ismét megnyitják a parajdi sóbánya kapuit a látogatók előtt – közölte a bányaigazgatóság a Facebookon. A koronavírus-járvány miatt épp három hónappal azelőtt, március 13-án zárták be a sóbányát.

A tájékoztatás szerint mind a bányában, mind az utasokat leszállító autóbuszon kötelező a védőmaszk viselése és a legalább másfél méteres távolság betartása. A buszra egyébként csak testhőmérséklet-mérés után engedélyezett a felszállás. A járvány-megelőzési szabályokat mindenütt kötelező betartani, s a földalatti játszótereket ideiglenesen még mindig zárva tartják. A látogatási idő 8 és 16 óra között tart, az utolsó turistajárat lefelé 14.50-kor indul.

A parajdi sóbányát légúti kezelésre érkezők és érdeklődő turisták egyaránt előszeretettel keresik fel. A koronavírus-járvány miatt elrendelt szükségállapot alatt azonban a bánya zárva tartott, így a tavaly márciusi több 22 ezer látogatónak mintegy ötöde váltott jegyet idén márciusban (tavaly áprilisban például több 67 ezren keresték fel a Sóvidék nevezetességét). A járvány miatt 800 ezer euróra becsülték eddig a turisztikai bevételkiesést.

 

(Nyitókép: Fertőtlenítés a bányakápolnában | Forrás: Facebook)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?