Hatra emelkedett a kézdivásárhelyi kórház koronavírus-fertőzött alkalmazottainak száma

A kézdivásárhelyi kórház egészségügyi személyzetének tesztelése során újabb négy alkalmazottról derült ki, hogy koronavírussal fertőzött, így hatra emelkedett betegek száma, számolt be Iulian Todor. 

A Kovászna megyei prefektus elmondta, miután szerdán két sebész orvosról kiderült, hogy megfertőződött a Covid-19-et okozó vírussal, elkezdték a kézdivásárhelyi városi kórház egészségügyi személyzetének és a bennfekvő páciensek tesztelését. Közel 80 személyt teszteltek és ennek nyomán még egy orvosról és három egészségügyi asszisztensről derült ki, hogy megfertőződtek, a többi teszt eredménye negatív lett. A kórház sebészeti osztályát szerdán bezárták. 

A közegészségügyi igazgatóság engedélyével a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórházban csütörtöktől újraindították a sebészeti és ortopédiai sürgősségi ellátást, tájékoztatta lapunkat András Nagy Róbert. A sepsiszentgyörgyi kórház menedzsere szerint ehhez ideiglenes betegutat alakítottak ki, hogy a sürgősségi műtétekre érkező betegek ne találkozhassanak koronavírus-fertőzöttekkel vagy fertőzésgyanús esetekkel. 

A sepsiszentgyörgyi sebészeti és ortopédiai sürgősségi műtétek újraindítására azért volt szükség, hogy a háromszéki betegeket ne kelljen más megyék kórházaiban ellátni. A járvány ideje alatt az elmúlt hónapokban a sebészeti műtéteket Kézdivásárhelyen végezték, mivel a sepsiszentgyörgyi kórház kizárólag koronavírus betegekkel foglalkozhatott. 

(Címlapfotó forrása: Facebook)

Kapcsolódók

Kimaradt?