Kezdődik a ballagások sorozata Háromszéken

Idén közel 2000 végzős diáknak szólal meg utoljára az iskolacsengő, tájékoztatta lapunkat Keresztély Irma. A háromszéki főtanfelügyelő szerint a tizenkettedikes diákoknak május 31-én, jövő pénteken fejeződik be a tanítás, és június 10-én kezdődik az érettségi. Mivel a végzősöknek rövid idejük lesz a vizsgára való felkészülésre, ezért idén két hétvégére sűrítik be a ballagási ünnepségeket.

Pénteken a kézdivásárhelyi Bod Péter tanítóképző kezdi meg a ballagások sorozatát, majd szombaton 10 órától a sepsiszentgyörgyi Berde Áron Szakközépiskolában és a kézdivásárhelyi Gábor Áron Szakközépiskolában, 13 órától a Babeş–Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi tagozatán tartanak ballagási ünnepséget.

A többi háromszéki iskola végzősei jövő hétvégén vesznek búcsút iskolájuktól, tanáraiktól és egymástól. A sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen líceum és a Székely Mikó Kollégium, végzős diákjai körében több mint tíz éve szokás, hogy a bankett utáni reggelen felsorakoznak az iskolák bejáratához, és tapssal fogadják a számukra szimpatikus tanárokat, illetve lehurrognak egy-egy szigorúbb pedagógust. Szőcs-Torma Katalin a Mikes Kelemen líceum aligazgatója érdeklődésünkre elmondta: a tanárok pozitívan viszonyulnak volt tanítványaik megnyilvánulásához, ha  azok kedvesek, viszont volt eset, hogy a diákok egy átmulatott éjszaka után tiszteletlenül viselkedtek. 

Kimaradt?