Koronavírus-gócpont alakult ki egy nagy romániai futárszolgálat raktárában

A FAN Courier Ilfov megyei, Ştefăneşti-i raktárának 24 alkalmazottját igazolták koronavírus-fertőzéssel, írja a Ziarul Financiar. A cég közölte, ez nem befolyásolja a munkát, és sem az alkalmazottak, sem a csomagok címzettjei nincsenek veszélyben.

A fertőzött rakodómunkások többsége már karanténban volt, amikor a teszteket elvégezték, és minden közvetlen kontaktjukat 14 napra lakhelyi elkülönítésbe helyezték, közölte a FAN Courier. A nyilatkozat szerint a karanténba helyezett alkalmazottak csak kis százalékát teszik ki azoknak, akik a Ştefăneşti-i csomópontban dolgoznak, ráadásul az alkalmazottak különálló csapatokba szerveződnek, így a fertőzés terjedésének minimális a kockázata.

Hangsúlyozták, hogy a dolgozók fel voltak készítve hasonló helyzetekre, így munkájukat ez nem befolyásolja. Az alkalmazottak biztonsága érdekében viszont a cégnél fokozottan figyelnek az egészségügyi előírások betartására, országos szinten tájékoztatták őket a teendőkről. Emellett a Ştefăneşti-i raktárat fertőtlenítették.

(Címlapfotó: a FAN Courier Facebook-oldala)

 

Kapcsolódók

Kimaradt?