Raed Arafat: június 15-e után nem állhat vissza az élet a normális kerékvágásba

A következő napok fogják eldönteni, hogy a veszélyhelyzetet meghosszabbítják-e az országban, az azonban bizonyos, hogy június 15-e után az élet nem állhat vissza a koronavírus-járvány előtti szintre – mutatott rá Raed Arafat belügyi államtitkár egy vasárnap esti televíziós interjúban.

A belügyminisztérium katasztrófavédelmi főosztályának (DSU) vezetője szerint a járványt sikerült kordában tartani, viszont nem állíthatjuk, hogy minden rendben van: a fertőzés továbbra is terjed, vannak új megbetegedések, gócpontok.

Úgy vélte, a következő napok fogják eldönteni, hogy a veszélyhelyzetet meghosszabbítják-e, mert még nem telt el elegendő idő a június elsejei enyhítések óta ahhoz, hogy lássák, milyen hatással volt ez a fertőzések számára – hangoztatta álláspontját a TVR1 műsorában

Raed Arafat arról is beszélt, más országokhoz képest Romániában nem hoztak szigorúbb szabályokat, mindössze korábban léptek. Ugyanakkor meggyőződése: június 15-e után nem állhat vissza az élet a normális, járvány előtti kerékvágásába.

A május 15-én elrendelt veszélyhelyzet végéhez közeledve Klaus Iohannis államfő kedden 13 órára egyeztetésre hívta a kormány több tagját, köztük Ludovic Orban miniszterelnököt és Raed Arafat belügyi államtitkárt is. A Digi24 emlékeztet: többek között Marcel Ciolacu PSD-elnök és Victor Ponta Pro Románia-elnök is jelezte, hogy pártjaik nem fogják megszavazni a veszélyhelyzet esetleges meghosszabbítását. 

(Címlapi illusztráció forrása: gov.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?