Látványosan átalakul a kolozsvári Szamos-part

Három éven belül egy felújított, gyalogos- és biciklisbarát, fákkal szegélyezett Szamos-parton sétálhatunk Kolozsváron – ígérte pénteken a Faceboook-oldalán Oláh Emese alpolgármester.

Tájékoztatása szerint az önkormányzat a napokban aláírta a part felújítására vonatkozó szerződést. Az ötletbörze spanyolországi nyerteseinek tervei alapján készült projektet túlnyomó részt uniós alapokból finanszírozzák: az összköltség 123,6 millió lej, ebből 89 millió lej a vissza nem térítendő uniós támogatás.

A felújítás alá eső terület közel 150 ezer négyzetméter és a Benkő József (Paul Ioan) utcára, a Türr István (1 Decembrie 1918) utcára, a Nyárfasor (Plopilor) utcára, a Kund vezér (Sigismund Toduţă) utcára, a Gavril Muzicescu utcára, a Függetlenség (Splaiul Independenţei) sugárútra, a Jászay (Mamaia) utcára, a Fellegvári (Drăgălina) útra, a Rózsák parkjára és a Múzeum (Iuliu Haţieganu) utcára is kiterjed.

 

Az építők a következő beavatkozásokat fogják elvégezni: teraszosítási beavatkozásokat hajtanak végre a Szamos partján a biciklis és a gyalogos forgalom biztonságossá és kényelmessé tétele érdekében;  a projektben szereplő utcákon biciklisávokat és járdákat hoznak létre vagy terjesztenek ki; megerősítik a töltést; zöldövezetet telepítenek; modern és hatékony közvilágítás szerelnek fel.

A munkálatoknak 2023. április 30-ig kell elkészülniük – közölte az alpolgármester.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?