Környezetvédelmi világnap: Iohannis az illegális erdőirtás felszámolása mellett foglalt állást

Klaus Iohannis államelnök a Környezetvédelmi világnapon az országban zajló törvénytelen erdőirtásra hívta fel a figyelmet és felszólította a lakosságot, hogy vegyen részt az újraerdősítési programokban.

„Véget kell vetnünk az illegális erdőirtásnak és mindannyian részt kell vegyünk a Románia újraerdősítését célzó programokban! Aktívan tennünk kell ugyanakkor a széndioxid-kibocsátás csökkentéséért, meg kell tanulnunk harmóniában élni a környezettel” – mutatott rá az államfő.

Kifejtette: a környezetvédelmi problémák határozott fellépést követelnek minden illetékes hatóságtól, hogy felszámoljuk a környezetszennyezést, az illegális erdőirtást.

„Románia rendkívüli természeti kinccsel rendelkezik: szűz erdőkkel, ritka állatfajokkal, Európa más részeiben már eltűnt természetes élőhelyekkel. Ahhoz, hogy ezt a természeti gazdagságot megőrizzük, hatékony stratégiákra, koherens törvényekre, a természeti erőforrások felelős kezelésére, a nem szennyező iparok támogatására és zöldenergiák használatára van szükségünk” – tette hozzá Iohannis.

Az államfő emiatt fontosnak nevezte az ökológiai nevelést és a civil részvételt, és üdvözölte a környezet védelmét szolgáló eddigi polgári kezdeményezéseket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?