Online nyílt napokat tartanak a Sapientia csíkszeredai karán

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara 2020. június 5. – július 9. közötti időszakban nyílt napokat tart a Facebook Messenger alkalmazásán keresztül a XII. osztályos tanulók számára, akik pályaválasztás előtt állnak. A résztvevők között egy laptopot is kisorsolnak.

Az egyetem pénteken közölte: az eredetileg március 30. – április 3. közötti időszakban meghirdetett középiskolások számára szervezett nyílt napokat a járványügyi helyzet miatt arra kényszerült elnapolni a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara. „A Légy egy napra Sapientiás! nevet viselő rendezvény minden évben az egyik legfontosabb eseménye a Csíkszeredai Karnak, hiszen több mint 700 diák nyerhet betekintést az intézmény infrastruktúrájába, a képzéskínálatba, és ismerkedhet meg azzal a bizonyos egyetemista élettel.  A nagyszabású rendezvény a tapasztalatok alapján nagy segítséget nyújtott a középiskolás diákoknak a továbbtanulás lehetőségeinek megismerésében, érdeklődési körük felmérésében” – részletezték a szervezők.

Az idei évben a kialakult járványügyi helyzet miatt a Csíkszeredai Kar az online lehetőségeket, csatornákat kihasználva szeretné felvenni a kapcsolatot a középiskolás diákokkal. Ennek keretében a végzős diákok a Facebook messenger alkalmazást használva személyes tájékoztatást kaphatnak a Kar képzéskínálatáról, egyetemista életről.  Mindazon diákok, akik csatlakoznak az egyetem által felkínált lehetőséghez bekerülhetnek egy sorsolásba melynek főnyereménye egy laptop. A készülékkel a Kar olyan végzős diákot szeretne támogatni, aki sikeresen érettségizett, illetve tovább szeretne tanulni.

Az érdeklődők részleteket a Csíkszeredai Kar honlapján és Facebook-oldalán olvashatnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?