Szülőföldön magyarul: csütörtöktől folytatódik a támogatások kifizetése

Június 4-től folytatódnak a Szülőföldön magyarul program kifizetései – írja a Transindex az OTP Bank Románia nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatójára hivatkozva.

Demeter Attila elmondta, most mintegy 8 ezer gyerek tavalyi juttatásának folyósítása van napirenden. A program erdélyi koordinátorától, Ady-Kovács-Ferenczi Noémitől korábban megtudtuk: vannak még családok, akik különböző okokból még nem kapták meg a pénzt, köztük többen azért nem, mert hiányos támogatási kérelmet nyújtottak be, amit utólag pótoltak.

„A támogatások nem fognak elveszni, csak késéssel fognak megérkezni” – jelezte a programkoordinátor, aki arról is tájékoztatott, hogy tekintettel a koronavírus-járvány okozta helyzetre, a Szülőföldön magyarul programban benyújtható igénylések idei leadási határideje október 30-ra módosult.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett pályázat értelmében a magyarul tanuló gyerekek mindegyikét 22 400 forintos támogatás illeti meg, amelyet a szülők pályázat benyújtásával igényelhetnek. 

Kapcsolódók

Kimaradt?