Koronavírus: csíkszeredai volt a második Hargita megyében elhunyt személy

Száz fő alatt van a Hargita megyei aktív koronavírusos esetek száma, amelyeket a csíkszeredai és székelyudvarhelyi kórház minden fennakadás nélkül el tud látni – számolt be a keddi városi katasztrófavédelmi bizottsági ülés után Ráduly Róbert, Csíkszereda polgármestere, a bizottság elnöke.

A városvezető elmondta: az elmúlt héten elhunyt 54 éves Hargita megyei nő csíkszeredai lakos volt, majd kitért arra, hogy továbbra is magas, 2079 a házi elkülönítésben tartózkodók száma. Ráduly Róbert a hétvégi csíksomlyói pünkösdi búcsú kapcsán úgy fogalmazott: „Az egyértelmű, világos és célratörő kommunikáció eredményes volt. A Kárpát-medencei keresztény magyar közösség ezúttal is magas fokon vizsgázott”.

Az általános- és középiskolás diákok vizsgára való felkészítésével kapcsolatosan az elöljáró elmondta: a városháza kellőképpen felkészítette és felszerelte az érintett oktatási intézményeket. A megvásárolt ózongenerátorok ugyan nem érkeztek meg időben Magyarországról, ám a forgalmazó a késés fejében ellenszolgáltatásként felajánlotta, hogy egy napon térítésmentesen fertőtleníti az osztálytermeket a felkészítőket követően.

Kapcsolódók

Kimaradt?