Mutatjuk, hogy hol nézheti élőben a csíksomlyói szentmisét

Bár a tömeges zarándoklat ebben az évben a közegészségügyi helyzet miatt elmarad, a hívek az élő közvetítések révén bekapcsolódhatnak a csíksomlyói búcsú eseményeibe. 

A fenti videón élőben követhető a szentmise

 

A  május 30-i csíksomlyói pünkösdszombati búcsús ünnepi szentmise déli fél 1-kor kezdődik a zárt csíksomlyói kegytemplom – pápai kisbazilikában. A szentmisét Nm. és Ft. Kovács Gergely, a Gyulafehérvári Főegyházmegye Főpásztora mutatja be és mond szentbeszédet.

A szentmise élőben követhető lesz a Youtube-on, a kegyhely  csatornáján, a SzeredApp okostelefonos alkalmazáson keresztül, továbbá közvetíti a Duna TV és az Erdélyi Mária Rádió

A zarándokok lelki bekapcsolódását segíti az alkalomra összeállított programfüzet, amely PDF formátumban letölthető lesz a kegyhely honlapjáról és Facebook-oldaláról és elérhető lapozható formátumban is.

A búcsú programja

Május 30.: Pünkösdszombaton 10 órától élő bejelentkezések lesznek a csíksomlyói kegyhely honlapján, segítve a mélyebb bekapcsolódást az ünnepi szentmisébe. 12.30 órától ünnepi szentmise a kegytemplomban. 

Május 31.: Pünkösdvasárnap a fél 11-kor kezdődő szentmise közvetítve lesz a kegyhely honlapján.

Június 1.: 10.30-tól megemlékező szentmise annak emlékére, hogy egy évvel ezelőtt Ferenc pápa Csíksomlyóra látogatott. A szentmisét Nm. és Ft. Kovács Gergely érsek, a Gyulafehérvári Főegyházmegye Főpásztora celebrálja.

Kapcsolódók

Kimaradt?