FRISSÍTVE - Harmopan: nem a pékségben, hanem egy másik részlegen történtek fertőzések

FRISSÍTVE - Koronavírussal diagnosztizálták a legnagyobb Hargita megyei pékség több alkalmazottját. 

A Harmopan cég vezetősége hétfőn Facebook-üzenetben biztosította a vásárlókat arról, hogy minden kötelező biztonsági intézkedést megtettek az ügyben és az általuk forgalmazott termékek továbbra is biztonságban fogyaszthatók. 

A közösségimédia-felületen azt írták, hogy több alkalmazott esetében pozitív lett a COVID-19 teszt. Azonnal tesztelték a velük kapcsolatba került többi alkalmazottat, a pékséget pedig fertőtlenítették. 

Emlékeztetnek ugyanakkor, hogy a cég az elsők között volt a megyében, amely bevezette boltjaiban a koronavírus-járvány megfékezését célzó óvintézkedéseket, és azóta is figyel ezek betartására. 

A Hargita megyei prefektusi hivatal vasárnapi tájékoztatása értelmében 115-re emelkedett a megyében a koronavírus-fertőzöttek száma, miután 24 óra alatt tíz új esetet regisztráltak.

FRISSÍTÉS: A Maszol megkeresésére Albert László, a Harmopan Rt. ügyvezető igazgatója elmondta: fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy a fertőzés nem a cég pékségében, hanem egy másik részlegén ütötték fel a fejét. A cégvezető hozzátette, hogy a koronavírust olyan munkatársaknál mutatták ki, akik valószínűleg munkába járás alkalmával, autóbuszon érintkeztek fertőzött személlyel. Albert László elmondta, hogy a cég több mint 350 alkalmazottja közül csupán 10 személynél mutatták ki a vírust, másik 10 munkatárs pedig házi elkülönítésbe került. Hangsúlyozta, az esetszám a cégvezetés szerint nem nevezhető „tömeges” fertőzésnek.

(Címlapi illusztráció forrása: Harmopan/Facebook)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?