Közzétette a tanügyminisztérium az idei érettségi menetrendjét

Megjelent az idei érettségi vizsga menetrendjét szabályozó tanügyminisztériumi rendelet. A Hivatalos Közlönyben a dokumentumot még nem közölték. 

E szerint június 3–10. között zajlik a beiratkozás a megmérettetésre. Június 11–17. között ismerik el a diákok nyelvi és digitális kompetenciáit az Országos Felmérő és Vizsgáztató Központ által kidolgozott módszertan szerint (szóbeli érettségi helyett).

Június 22-én román nyelv és irodalomból, a nemzeti kisebbségekhez tartozó diákok 23-án anyanyelvből, 24-én a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból, 25-én pedig a választható tantárgyból írnak a végzősök érettségi dolgozatot. 

Az eredményeket június 30-án 12 óráig teszik közzé, fellebbezésekre ugyanaznap 16 és 20 óra között lesz lehetőség, valamint másnap, július elsején 8 és 12 óra között. A megfellebbezett dolgozatokat elseje és 4-e között javítják újra, a végleges eredményeket július 5-én teszik közzé. 

Idén a koronavírus-járvány miatt bizonyos óvintézkedéseket kell betartani az érettségi vizsgákon: az ültetésnél figyelni kell arra, hogy kétméteres távolság legyen a diákok között. Azon tanulók, akik karanténban vannak, koronavírus-fertőzöttek vagy krónikus betegek, vagy pedig a fertőzésnek és egyéb komplikációknak fokozottan kitett személyek a szaktárca által kidolgozott, külön módszertan szerint fognak vizsgázni.

A járvány okozta helyzet miatt vizsgaközpontnak minősülhet minden olyan oktatási intézmény, ahol legalább 30-an iratkoznak be az érettségire. Ugyanakkor csak az az iskolaépület működhet vizsgaközpontként, amely megfigyelő kamerákkal van ellátva.

(Címlapi illusztráció forrása: MTI/Czeglédi Zsolt)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?