Módosításokkal jelent meg a maszkviselést szabályozó rendelet a Hivatalos Közlönyben


-A A+

Az egészségügyi miniszter szerdán kiadott rendelete szerint veszélyhelyzet idején a zárt, nyilvános terekben, tömegközlekedési járműveken és a munkahely zárt helyiségeiben kötelező a maszk viselése, ugyanakkor néhány kivételt is előírtak. A rendelet péntek éjjel jelent meg a Hivatalos Közlönyben, ebből a változatból azonban néhány kivételt kivettek, figyelmeztet a Digi24.ro.

Az eredeti változat szerint nem lett volna kötelező a maszkviselés az irodában dolgozó alkalmazottaknak akkor, ha legalább két méter távolság van közöttük, a helyiséget kétóránként szellőztetik és rendszeresen fertőtlenítenek, illetve akkor, ha az alkalmazottak egyedül dolgoznak egy irodában. A hivatalos változatban csak az utóbbi kivétel maradt benne.

A nyilvános beszédet tartó személyek, akik legalább három méterre tartózkodnak a hallgatóságtól a hivatalos változat szerint sem kötelesek maszkot viselni, de csak akkor nem, ha a hallgatóság létszáma nem haladja meg a 16 főt.

Kivették a kivételek közül a diákokat és egyetemi hallgatókat is. Az eredeti változat szerint nekik nem kellett volna maszkot viselniük óra közben, ha három méter távolságra ülnek egymástól.

A többi kivétel nem változott. A hivatalos változat szerint sem kell maszkot viselniük:

  • a munkahelyi irodában egyedül tartózkodó alkalmazottak
  • a nehéz fizikai végző  munkát végző alkalmazottak
  •  a szervezetet igénybe vevő körülmények (magas hőmérséklet, magas pártatartalom) között dolgozó alkalmazottak
  • a tévés műsorvezetők és a meghívottaik, ha legkevesebb 3 méter távolság van közöttük
  • az ötévesnél kisebb gyermekek
HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X