Végre tisztázták: ezek között a települések között lehet nyilatkozat nélkül utazni

FRISSÍTVE - A belügyminisztérium közel egy héttel a vészhelyzet bevezetés után tisztázta, melyek azok a települések, amelyek között kijárási nyilatkozat nélkül is lehet közlekedni.

Mint ismert, a vészhelyzetet szabályozó kormányhatározat szerint az állampolgárok korlátozások nélkül közlekedhetnek az egyes metropoliszövezetekhez tartozó települések között.

Radu Stroe, a Kovászna megyei rendőrség szóvivője arról tájékoztatta a Maszolt, hogy a belügyminisztérium pontosítása értelmében metropoliszövezetekhez a municípiumok (megyei jogú városok) és azok 30 kilométeres – megyehatáron belüli – vonzáskörzetében található települések tartoznak.

A rendőrségi szóvivő közlése szerint ez Kovászna megye esetében Sepsiszentgyörgyöt és Kézdivásárhelyt, és a két város 30 kilométeres, megyehatáron belüli vonzáskörzetét jelenti. A két munícipium vonzáskörzetében nem szükséges a nyilatkozat kitöltése az egyik településről a másikba való utazáshoz. Fontos viszont, hogy a megyehatárok átlépésekor szükséges a kijárási nyilatkozat felmutatása – tette hozzá.

Gheorghe Filiptől, a Hargita megyei rendőrség szóvivőjétől megtudtuk, a Raed Arafat államtitkár által aláírt belügyminisztériumi pontosítást csütörtökön kapták meg a megyei rendőrségek. Hargita megyében négy municípium van: Csíkszereda, Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós és Maroshévíz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?