Kolozs megyei RMDSZ: a tájékoztatás mindennél fontosabb volt az elmúlt két hónapban

A Kolozs megyei RMDSZ az elmúlt két hónapban a hiteles és pontos magyar nyelvű tájékoztatásra fektették a hangsúlyt. Elindították az online jogi tanácsadást a korona.rmdsz.ro tájékoztató oldal mellett, külön videókban ismertették a mindennapi eseményeket. A szomszedok.ro platform segítségével a kolozsvári és környékbeli időseknek segítettek – számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján a szervezet elnöke, Csoma Botond.

A parlamenti képviselő elmondta: az RMDSZ Kolozs megyei szervezete számára az elmúlt két hónapban megye lakóinak a magyar nyelven történő tájékoztatása volt az elsődleges és legfontosabb feladata. Az online kommunikációra fektetve a hangsúlyt különböző tájékoztató videók és infografikák segítették a lakosok pontos és folyamatos tájékoztatását.

„Az online jogi tanácsadás elindítását szükségesnek tartottuk, hisz nagyon sokan kerestek meg személyesen vagy online, bizonyos jogi kérdésekkel. Az online mellett az önkormányzatainknak magyar nyelvű tájékoztató anyagokat osztottunk ki” – közölte a képviselő. Elmondta, folyamatosan tartották a kapcsolatot az önkormányzati vezetőkkel, akikkel az esetlegesen felmerülő kérdések mellett, a helyi biztonsági intézkedéseket is megbeszélték.

A szomszédok.ro platformot március 23-án indították el, amely a kolozsvári és környékbeli idősek segítésére szolgál a koronavírus-járvány ideje alatt. „Az elmúlt két hónapban, a sürgősségi állapot ideje alatt bebizonyosodott, hogy Kolozsváron számíthatnak egymásra a magyar közösség tagjai.  Közel 200 segítségre szorulónak segítettünk, közösen, a több mint 160 segítővel” – mondta el Talpas Botond, a platform ötletgazdája, az Megyei Képviselők Tanácsának elnöke.

Emlékeztetett: a szükségállapot lejárt, így a lakhelyelhagyásra való korlátozásokat településen belül feloldották. Az időseknek is szabad a kijárás a nap bármelyik órájában. „A járványnak azonban egyáltalán nincs vége. A következő hetekben még fontosabb, hogy vigyázzunk az időseinkre. Éppen ezért arra kértük, a segítőket, hogy folytassák a szomszédolást. Újfent köszönjük az eddigi hozzájárulását mindenkinek!” – emelte ki Talpas.

Antal Géza, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének ügyvezető elnöke az online kommunikáció által elért eredményeket ismertette a sajtó képviselőivel. Az online jogi tanácsadás alkalmával 17 videóban, 51 kérdésre válaszolt Tasnádi Szilárd ügyvéd, amellyel közel 121 ezer felhasználót értek el. Csoma Botond képviselőnek 14 tájékoztató videója volt, amellyel közel 15 ezer emberhez jutott el videónként.

Dr. László Attila szenátor, az RMDSZ egyik szakpolitikusa, az elmúlt hónapokban több bejegyzésben is osztott meg szakvéleményt és hasznos tanácsokat a fertőzés megelőzésével kapcsolatosan. Dr. Rácz Béla Gergely, kolozsvári városi tanácsosjelölt a vállalkozókat érintő intézkedéseket mutatta be videóbejegyzések formájában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?