Ingyen maszkot és fertőtlenítő kendőt osztanak Bihar megyében

Mintegy 25 ezer személy kap ingyen maszkot és kézfertőtlenítőt Bihar megyében a borsi határátkelőnél elkobzott szállítmányokból.

A maszkokat és a kézfertőtlenítő kendőket az egyedül élő 65 év felettiek és hátrányos helyzetben élők kapják meg Dumitru Țiplea Bihar megyei kormánybiztos döntése szerint, tájékoztatott a prefektusi hivatal. A prefektus szerint ez természetes gesztus: védeni kell a veszélyeztetett csoportokba tartozókat is, akiknek nincs lehetőségük beszerezni ezeket az eszközöket.

Bihar megyében több mint 50 ezer maszkot és nyolcezer csomag fertőtlenítő kendőt – a Nagyváradi Szociális Igazgatóság már megkapta a részét – osztanak szét ezen a héten vidéken a helyi önkormányzatok és a rendőrök segítségével. A maszkokért és a fertőtlenítő kendőkért nem kell fizetni, alá kell írni azonban egy jegyzőkönyvet arról, hogy átvették azokat.

A maszkok és a fertőtlenítő kendők a borsi határátkelőnél április 19-e és május 3-a között Romániából kicsempészni próbált szállítmányokból származnak. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?