FRISSÍTVE - Továbbra is várakozniuk kell a Romániába tartóknak a nagylaki átkelőnél

FRISSÍTVE -Torolódás alakult ki a nagylaki közúti határátkelőhely kilépő oldalán kedd reggel - közölte a magyar rendőrség a honlapján.

A személyautóval Románia felé tartóknak három órát kell várakozniuk az átlépésre. A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen mindkét irányba egyórás a sor a teherforgalomban.

FRISSÍTÉS: Az elmúlt napokhoz képest kevesebben lépték át a határt az elmúlt 24 órában. Az aradi határrendészet képviselői szerint hétfő reggel 8 órától kedd reggel 8 óráig 4600 személy érkezett az országba a Nagylak I-es határátkelőn át, míg egy nappal korábban 4800 személyt jegyeztek. Kilépésre 2000-en jelentkeztek itt, míg előző nap 2400-an.

A nagylaki autópálya-átkelőn (Nagylak II.) keresztül 3650 személy érkezett Romániába az elmúlt 24 órában, míg egy nappal korábban 5800-an jöttek, ugyanakkor 2700-an hagyták el itt az ország területét az egy nappal ezelőtt jegyzett 3200 személyhez képest.

A Nagylak I-es átkelőnél a belépési oldalán négyórás, a kilépési oldalon egyórás volt a várakozási idő kedd reggel.

Az aradi határrendészet sajtószóvivője, Filip Ionuţ Matei az Agerpres hírügynökségnek elmondta, a Nagylak II-es határátkelőt ismét lezárták a személyforgalom előtt, az utasokat már Magyarország területén az országúti átkelő felé irányítják. Az autópálya-átkelőt továbbra is a teherforgalom számára tartják fenn - mondta.

Az elmúlt hétvégéig a magyar hatóságok csak az erre kijelölt útvonalon engedélyezték az országon való áthaladást, és a személyautók a Nagylak I-es átkelőnél léphettek be az országba. A hétvégén azonban torlódások alakultak ki az átkelőnél, ezért a Nagylak II-es és a varsándi átkelőt is megnyitották erre a célra.

Kedd reggel 10-20 perces várakozási időt jegyeztek a varsándi határátkelőnél.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?