Csíksomlyói ferences szerzetesek: szervezetten ne zarándokoljanak idén a kegyhelyre!

Az idei pünkösdszombati búcsú alkalmával szívük zarándoklatával kapcsolódjanak be az ünnepi szentmisébe és az egyéb liturgikus programokba – kérik a híveket a ferences szerzetesek. 

Mint hétfő esti közleményükben írják, nehéz döntést kellett meghozniuk, de a zarándokok egészségének megóvása érdekében úgy határoztak: a kegyhely idén nem tudja fogadni a tömeges zarándoklatokat. 

„E döntés értelmében arra kérjük a zarándok testvéreket, hogy idén szervezetten ne zarándokoljanak el a kegyhelyre a pünkösdszombati búcsú alkalmával, hanem szívünk zarándoklatával kapcsolódjanak be az ünnepi szentmisébe és az egyéb liturgikus programokba. Kérjük, ne szervezzenek keresztaljákat, és kerüljék a tömeges zarándoklatot. A szentmise élőben követhető lesz a kegyhely honlapján és Facebook-oldalán, továbbá közvetíti a Duna TV és az Erdélyi Mária Rádió” – üzenik. 

A 2020. május 30-i csíksomlyói pünkösdszombati búcsús ünnepi szentmise déli fél 1-kor kezdődik a zárt csíksomlyói kegytemplom – pápai kisbazilikában. A szentmisét Nm. és Ft. Kovács Gergely, a Gyulafehérvári Főegyházmegye Főpásztora mutatja be és mond szentbeszédet.

Hozzáteszik: a zarándokok lelki bekapcsolódását segíti az alkalomra összeállított programfüzet, amely PDF formátumban letölthető lesz a kegyhely honlapjáról és Facebook-oldaláról. További liturgikus cselekmények, imák, bejelentkezések pontos programjáról később részletes tájékoztatót nyújtanak. 

Azokat, akik időközben egyedül látogatnak a kegyhelyre, arra kérik: szigorúan tartsák be a járvány terjedését megakadályozó előírásokat (maszk viselése a zárt helyeken, gyakori kézmosás, szükséges távolságtartás), ezzel is segítve, hogy minél hamarabb alkalmas legyen a kegyhely a zarándokok fogadására. 

Kapcsolódók

Kimaradt?