Továbbra is sor van a nagylaki román-magyar határátkelő belépési oldalán

Valamelyest csökkent a sor, de továbbra is hosszú ideig kell várakozni a Nagylak I. határállomás belépési oldalán – tájékoztatott hétfőn a szeméyforgalom helyzetéről a határrendészet.

A közlemény szerint a hét belépési sáv mellé létrehoztak nyolc mobil ellenőrző pontot, ám a várakozási idő így is eléri a négy órát. A kilépési oldalon négy sáv üzemel, ott nem kell ötven percnél többet várni. A közlemény szerint az autópályán, a Nagylak II. határállomásnál normális a személyforgalom, sem befelé, sem kifelé nem kell 10-20 percnél többet várakozni.

Filip Ionuţ Matei, az aradi határrendészet szóvivőjének tájékoztatása szerint, vasárnap reggel 8 és hétfő reggel 8 óra között, a nagylaki határállomásokon 10 600 személy lépett be az országba, és 5600-an hagyták el Romániát.

Mint korábban írtuk, a román határrendészet illetékesei szerint a megnövekedett forgalom és a járványügyi intézkedések együttes hatása miatt alakult ki torlódás a magyar-román határon a Nagylak - Nagylak 1, Csanádpalota-Nagylak 2 és az Ártánd-Bors határátkelőhelyeken.

Laura Bondar főfelügyelő, a határrendészet nagyváradi területi igazgatóságának szóvivője elmondta, az utóbbi napokban jelentősen megnövekedett a forgalom a határokon, és a Magyarországon átutazók számára kialakított folyosók miatt a személyforgalom a nagylaki és a borsi határátkelőhelyekre korlátozódik.

Hozzátette: a járvány kezdete óta nem változtak a romániai járványügyi szabályozások, így a beléptetés - az iratok ellenőrzése, a lázmérés, a kitöltött járványügyi nyilatkozat áttekintése, a belépővel folytatott párbeszéd - személyenként 5-10 percet vesz igénybe, ezért alakultak ki a torlódások.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?