Kilenc új koronavírusos esetet azonosítottak Hargita megyében

Kilenccel emelkedett a Hargita megyében koronavírussal igazolt esetek száma az elmúlt 24 órában, tájékoztatott vasárnap déli közleményében a prefektusi hivatal. Ez a szám megegyezik a központi adatokkal is, ezek szerint összesen 63 megbetegedést tartanak nyilván a székelyföldi megyében.

Ismét jelentős mértékben, kilenccel nőtt a koronavírus-fertőzések száma Hargita megyében. Ezzel 63-ra nőtt az igazolt esetek száma. Mint korábban írtuk, a járvány értintettjeit tekintve hosszú időn keresztül sereghajtónak számító székelyföldi megyében a napokban ugrásszerűen megnövekedett az igazolt fertőzések száma. A megyei egészségügyi igazgatóság szombatra két koronavírusos gócpontot azonosított a csíki zónában, Csíkszentsimon polgármestere pedig arról számolt be, hogy az alcsíki községben is felütötte a fejét a vírus.

Hargita megyében jelenleg 248 személy tartózkodik jelenleg intézményes karanténban, otthoni elkülönítésben 396-an vannak. A 63 eddigi igazolt koronavírusos esetből 1 személy elhunyt, 19 meggyógyult, 43-at pedig a székelyudvarhelyi és a csíkszeredai kórházban ápolnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?