Egyértelműsíti a GCS: az idősek bármely napszakban elhagyhatják otthonukat

A nap bármely órájában elhagyhatják otthonukat a 65 év fölötti személyek is a veszélyhelyzet időszakában, és saját felelősségű nyilatkozatra csak akkor van szükségük, ha a településen kívülre utaznak – szögezte le a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) az állampolgárok kérdésére válaszolva. 

Megismételték azonban, hogy továbbra is javasolják, hogy a fertőzés veszélyének kitett csoportok lehetőség szerint ritkán hagyják el a lakást, és kerüljék a zsúfolt helyeket. 

A nyilatkozatokra nincs szükség a nagyvárosok metropolisz-övezetében található települések között, a dokumentumok pedig kézzel is megírhatók és a dátumot is javítani lehet rajtuk, amennyiben az úticél és útvonal ugyanaz marad, magyarázta a GCS. 

Amennyiben például egy állampolgárnak sürgősen el kell mennie egy más településen található bankba, mert a tranzakciót nem tudja online elvégezni, a nyilatkozaton a 11-es pontot (egyéb indokolt okok) kell bejelölnie az utazás indokaként. A vidéken élők is a 11-es pontot bejelölve mehetnek el bevásárolni más településekre.  

(Címlapi illusztráció forrása: Adobe Stock)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?