Óva int a lazítástól Virgil Musta, a temesvári járványkórház sztárorvosa

A temesvári járványkórház sztárorvosa, Virgil Musta arra kéri a lakosságot, hogy ne döntsék romba egyetlen mozdulattal mindazt, amit a járvány elleni harcban eddig sikerült felépíteni. Véleménye szerint a többség felelős viselkedése miatt sikerült Romániában ellenőrzés alatt tartani a helyzetet.

Virgil Musta vezeti a koronavírusos betegek osztályát a temesvári Victor Babeș Járványkórházban, ahol eddig a legtöbb romániai koronavírus-fertőzött gyógyult meg. Az elismert szakember üzenete a City Doctors orvos-beteg kommunikációs platformon jelent meg, és a Hotnews.ro is teljes terjedelmében közölte.Az orvos szerint május 15. után is érdemes betartani azokat a szabályokat, amelyeket eddig alkalmaztunk a fertőzés megelőzésére. Ezekről ő maga állított össze márciusban részletes listát. „Tudom, hogy nehéz két hónapon vagyunk túl, ami alatt sokakban különböző nyomós okok miatt felgyűlt a frusztráció. De azt is jól tudom, hogy sokan szenvedtek és szenvednek most is a kórházakban a vírus miatt. Ezt közvetlenül tapasztaltam” – mondta Virgil Musta.

„Bár nem fajultak el annyira a dolgok, mint más országokban, mi, a frontvonalban dolgozó orvosok végig attól tartottunk, hogy bármikor robbanhat a fertőzöttek száma, és nem fogunk tudni mindenkit kezelni, főleg a legsúlyosabb esetek közül. Ha mostanáig sikerült ellenőrzés alatt tartani a helyzetet, főleg a többség felelős viselkedése miatt, akkor nem szeretném, ha egy mozdulattal lerombolnánk, amit felépítettünk, hogy ismét félelemben éljünk, azzal a gondolattal, hogy bármikor elszabadulhat a pokol” – tette hozzá a temesvári orvos.

Hangsúlyozta, ne felejtsük el, hogy továbbra is járvány van, amelynek lassult ugyan a terjedése, de az a bizonyos görbe innen felfelé is haladhat, nem csak lefelé.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?