36-ra nőtt a Hargita megyei koronavírus-fertőzöttek száma

Jelentősen megnövekedett Hargita megyei koronavírussal igazolt személyek száma az elmúlt 24 órában. A Stratégiai Kommunikációs Csoport által kiadott legfrissebb adatok szerint 11 új megbetegedést regisztráltak a megyében.

Hivatalosan is megerősítették Ráduly Róbert csíkszeredai polgármester, valamint Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke péntek reggeli közlését, miszerint jelentősen megnövekedett a megyében az igazolt koronavírusos fertőzések száma. Az országosan közölt, majd a prefektusi hivatal által is megerősített adatok szerint az elmúlt 24 órában 11 új személy produkált pozitív tesztet.

A prefektusi hivatal péntek déli közleménye szerint a 36 koronavírussal igazolt Hargita megyei eset közül egy személy elhunyt, 19-en meggyógyultak, 16-ot pedig a csíkszeredai, illetve a székelyudvarhelyi kórházban ápolnak. A jelentés szerint a megyében 291-en vannak intézményes karanténban, 329-en pedig otthoni elkülönítésben tartózkodnak.

Bár hivatalosan nincsenek információk az új betegek lakhelyéről, Ráduly Róbert csíkszeredai elöljáró szerint többségük a Csíkszereda közelében található Csíkmindszentről származnak. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?