Szilágy megyében is szétosztották az RMDSZ által kapott maszkok egy részét

Szilágy megyébe is jutott abból az egymillió maszkból, amelyet az RMDSZ kapott egy tajvani felajánlótól a magyar kormány közvetítésével a koronavírus-járvány elleni védekezésre.

A szükségleteket figyelembe véve, minden megyei RMDSZ szervezet eldöntötte, hogy iskolák, civil szervezetek, szociális és egészségügyi intézmények vagy helyi hatóságok részesüljenek az adományból.

„Június elején a pedagógusok nyolcadikos és tizenkettedikes (van, ahol tizenharmadikos) diákoknak tartanak felkésztő órákat a felmérőre és az érettségire az iskolákban. Biztonságuk fontosabb mindennél, ezért a maszkok azokhoz az oktatási intézményekhez kerültek, ahol magyar nyelvű oktatás is folyik. Óriási segítség a szilágyságiaknak, hogy a Szilágy megyei RMDSZ-szervezet közbenjárásával Magyarország a Kolozsvári Főkonzulátus által adományban részesítette az iskolákat” – olvasható az RMDSZ megyei szervezetének közleményében.

 

Az RMDSZ kérésére egy hónappal ezelőtt már érkezett gyorssegély Magyarországról. Akkor maszkokat, kesztyűket, védőruhákat, fertőtlenítőszereket kértek azoknak, akik az első vonalban küzdenek a járvánnyal: kórházi dolgozóknak, ugyanakkor idősek otthonába sikerült a támogatást eljuttatni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?