Hirtelen kilencre nőtt a koronavírus-fertőzések száma Csík térségében

Hirtelen kilencre nőtt a Csíkszeredához közeli Csíkmindszenten a koronavírussal fertőzött személyek száma péntekre. Ráduly Róbert polgármestere reggeli rádiónyilatkozatában számolt be az új esetekről.

Nyárádkarácsonyfalván járva kaphatta el a koronavírust az a csíkmindszenti lakos, aki hetek óta az első pozitív eredményt produkálta – részletezte a polgármester. Az elöljáró elmondta, az új betegeket a csíkszeredai Hargita Megyei Sürgősségi Kórház fertőző betegségeket ellátó osztályán kezelik, ahol az utóbbi napokban nem volt koronavírusos beteg.

Ráduly Róbert a Fun FM rádiónak adott interjújában hangsúlyozta: sok tényezőnek volt köszönhető, hogy a csíki térségben eddig minimális volt a fertőzöttek száma, ugyanakkor számítottak arra, hogy ez a kivételes állapot nem tarthat örökké. A városvezető szerint a fegyelmezettség enyhülése és az intenzívebb lakossági mozgások miatt érkezhetett meg Csíkszereda környékére a koronavírus-járvány erősebb hulláma.

A fertőzöttek számának „jelentős” növekedéséről Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is beszámolt péntek reggel közzétett videó-üzenetében. A politikus ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a konkrét számokkal kapcsolatosan meg kell várni a hivatalos jelentéseket.

Megpróbáltuk elérni Tar Gyöngyit, a Hargita Megyei Egészségügy igazgatóság vezetőjét, aki egyelőre nem reagált megkeresésünkre. A prefektusi hivatal pénteki 13 órára ígért hivatalos tájékoztatást.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?