Nagyváradon péntektől letehetik a KRESZ-vizsgát azok, akiknek elvették a jogosítványát

A Bihar megyei rendőrség már péntektől megszervezi a KRESZ-vizsgát azok számára, akik valamilyen szabálysértés miatt korábban elvesztették a jogosítványukat. A forgalmi rendőrségen hétfőtől ismét megnyitják ügyfélfogadást.

A rendőrség közölte: közlekedési ismeretekből péntekenként 9 órától lehet vizsgázni a vár M épületében (bejárat a Dobrogeanu Gherea utca felől). A zsúfoltság elkerüléséért a jelentkezőknek a 0259/412-433-es telefonszámon kell időpontot kérniük, s a megadott időpontban kell megjelenniük a vizsgára. A vizsgázóknál legyen személyi igazolvány, a jogosítványt helyettesítő igazolás és kéken író golyós- vagy töltőtoll. A maszk és/vagy az arcpajzs használata vizsga alatt kötelező.

A forgalmi rendőrség hétfőtől újra megnyitandó épületébe szintén csak maszk és/vagy arcpajzs használatával lehet belépni, az ügyfélszolgálatnál jelzik az emberek között betartandó kötelező távolságot, az alkalmazottakat plexivel védik.

Május 18-tól az ügyfélszolgálat 1-es ablaknál hétfőtől csütörtökig 8 és 14 óra között, pénteken 8 és 13 óra között dolgoznak. Többek között itt veszik át a kérvényeket a közúti erkölcsi bizonyítvány kibocsátáshoz, a büntetőpontok számának közléséhez, itt kérhetik a jogosítvány visszaadását azok, akiknek egészségügyi ok miatt függesztették azt fel, és orvosi iratokkal tudják azt igazolni, hogy megszűnt a vezetői engedélyük felfüggesztését kiváltó ok.

A 2-es ablak kedden és csütörtökön 12 és 14 óra között tart nyitva, itt büntetőjogi esetekben kérhetik a közlekedési jogosultság meghosszabbítását. A 3-as ablaknál vehetik át a visszatartott jogosítványokat és forgalmi engedélyeket. Itt az első héten meghosszabbított órarenddel, hétfőn, szerdán és pénteken 8 és 16 óra között, kedden és csütörtökön 8 és 18 óra között tartanak nyitva.

Május 25-től kezdve hétfőn, szerdán és pénteken délelőtt 9 és 12 óra között, kedden és csütörtökön délután 15 és 18 óra között lesz ügyfélfogadás.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?