Kamionsztrájk miatt leállhat csütörtöktől a közúti áruszállítás

Leállhat csütörtöktől a közúti áruszállítás a kamionosok tervezett sztrájkja miatt.

A közúti áruszállítók szövetsége hétfőn bejelentette, hogy csütörtöktől a kamionsofőrök országos szinten meghatározatlan ideig beszüntetik a munkát. Az érdekképviselet ugyanakkor felszólította a külügyminisztériumot: értesítse az akcióról azokat az országokat, amelyek fuvarozói rendszeresen használják a román közutakat.

A megmozdulás szervezői kilátásba helyezték, hogy a spanyol, görög, és olasz kamionossztrájk mintájára a nagyvárosok terelőútjain és a főbb útvonalakon fogják felsorakoztatni járműveiket, amelyeket csak személygépkocsik, illetve a rendőrségi, tűzoltósági és mentőautók előzhetnek meg.

"Minden fuvarozónak azt ajánljuk, hogy május 22-től kezdődően kerülje el Romániát. Felkérjük Románia nagykövetségeit, értesítsék akciónkról a fogadó országok hatóságait, hogy a külföldi fuvarozók ne kerüljenek blokád alá Romániában tiltakozásunk ideje alatt" - olvasható a közúti áruszállítók közleményében.

A kamionosok a közúti áruszállítást érintő törvénykezés ellentmondásainak kiküszöbölését, a korrupció felszámolását és konstruktív párbeszédet követelnek a kormánytól.

Kimaradt?