Tünetmentes vagy enyhe fertőzések kezelésére alakították át a kolozsvári BT Aréna rendezvénycsarnokát

A kolozsvári BT Aréna rendezvénycsarnokában 358 ágyat helyeztek el a tünetmentes vagy enyhe lefolyású koronavírussal diagnosztizált betegek számára. A rögtönzött egészségügyi intézményt abban az esetben használják, ha a kolozsvári kórházak már nem képesek megbirkózni a fertőzöttek ápolásával – írta Facebook-oldalán Emil Boc polgármester.

Felkészültek azokra a forgatókönyvekre, amelyek reményeik szerint nem következnek be: 358 ágyat helyeztek a BT Aréna rendezvénycsarnokába a tünetmentes koronavírusosok kezelésére – tette közzé bejegyzésében Emil Boc kolozsvári polgármester, hozzáfűzve, hogy az újonnan létrehozott egészségügyi intézmény abban az esetben kezdi működését, ha a kolozsvári kórházak már nem képesek megbirkózni a fertőzöttek növekedésével.

A terem költsége megközelítőleg 1 millió lejbe került, amelyet egy romániai nagyáruház támogatott, partnerségben más intézményekkel. A beérkezett adományok a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) tulajdonába kerülnek, hogy a vészhelyzetekben felhasználhassák azokat – ismertette a polgármester, hangsúlyozva, hogy a következő rendelkezésekig májusban és júliusban a rögtönzött egészségügyi intézmény a csarnokban marad.

 

(Nyitókép forrása: Emil Boc Facebook-oldala)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?