Részleteket közölt a tanügyminisztérium az óvodai iratkozásokról

Miután hétfőn ismertté váltak az óvodai iratkozások idei dátumai, a tanügyminisztérium kedden konkrét részleteket közölt ezek menetéről. 

Mint írtuk, két szakaszban, június 8-a és július 3-a, illetve július 20-a és augusztus 10-e között történik idén a gyerekek beíratása az óvodába. Az újrairatkozások május 25-e és június 5-e között zajlanak majd, a tisztázatlan eseteket augusztus 11-e és 31-e között fogják megoldani. 

Az újrairatkozások telefonon, faxon vagy e-mailen keresztül is lebonyolíthatók. Az újrairatkozás nyomán megmaradt szabad helyek betöltése a hatályos jogszabályok alapján történik, figyelembe véve a 2019/56-os törvényt, amely biztosítja, hogy minden 5 éves gyerek bekerüljön egy nagycsoportba, mert ez már a kötelező oktatás része. 

Amennyiben a jelentkezők száma meghaladja a meghirdetett helyek számát, a szétosztáskor tekintetbe vesznek bizonyos speciális helyzeteket, (ha például a gyermek árva, félárva, fogyatékkal élő, vagy a testvére ugyanabba az oktatási intézménybe jár). 

A beiratkozások órarendjét az oktatási intézmény vezetősége szabja meg és függeszti ki látható helyre, a saját honlapjára (ha van), és a tanfelügyelőségek webes felületére.

Kapcsolódók

Kimaradt?