Koronavírus: 200 lejért tesztelhetik alkalmazottaikat a nagyváradi cégek

Fizetség ellenében a nagyváradi vállalatok teszteltethetik az alkalmazottaikat, ha ezt pénteki ülésén jóváhagyja az önkormányzati képviselőtestület. Egy teszt ára 200 lej lesz.

Nagyváradon már működik a harmadik koronavírus-tesztelő berendezés is  A 70 ezer euró értékű Real Time PCR készülék az RCS-RDS cég adománya a Bihar Megyei Klinikai Sürgősségi Kórháznak, számolt be Ilie Bolojan polgármester a Facebook-oldalán. Ezt a második berendezés mellett, a Nagyváradi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika udvarán helyezték üzembe, és normál körülmények között 128 tesztet tud elvégezni naponta. A három berendezéssel napi 500 és 660 közötti tesztet tudnak elvégezni.

Amellett, hogy karanténban lévőket és a kórházba beutaltakat letesztelik, Nagyváradon bővítenék az emberek tesztelését. A nagyváradi önkormányzati képviselőtestület pénteki ülésén dönthet arról, hogy a tesztek elvégzését lehetővé tegyék a városban működő vállalkozásoknak, ha azok elvégeztetnék alkalmazottaik koronavírus-tesztjét.

Egy teszt ára 200 lej lesz, akinél pedig kimutatják a fertőzést, az nem megy munkába. A negatív teszteredményű munkatársak viszont a 14 napos elszigeteltség helyett tovább dolgozhatnak, így segítenék a munkahelyek megőrzését és a város gazdaságának fenntartását, áll a bejegyzésben, az elsőbbség továbbra is a járványtani eseteké lesz.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?