Egészségügyi alkalmazottakat tüntetett ki Hargita Megye Tanácsa

Növelné a megyében elvégzett koronavírus-tesztek számát Hargita megye tanácsa, az erről szóló petíciót elküldték az Egészségügyi Minisztériumba. Kórházi alkalmazottak kitüntetéséről, a családorvosok és fogorvosok munkájának anyagi támogatásáról, útmunkálatok finanszírozásáról is döntött a megyei tanács legutóbbi, csütörtöki ülésén.

Három Hargita megyei kórház alkalmazottait tüntette ki Hargita Megye Tanácsa Önzetlenség Díjjal a jelenlegi rendkívüli állapotban az élvonalban kifejtett mindennapi munkájukért, számolt be Borboly Csaba megyeelnök Hargita Megye Tanácsa csütörtöki rendkívüli ülésén. A Maroshévízi Városi Kórháztól Dan Mihaela Rodica menedzser dr. Ionita Alexandra Dorina orvosigazgatót, a Gyergyószentmiklósi Városi Kórháztól Ferenczy István kórházmenedzser dr. Jeszenszky Géza belgyógyász főorvost, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháztól dr. Konrád Judit kórházmenedzser dr. Ambrus Irén infektológus főorvost, a járványosztály vezetőjét, Veress Rozáliát, a járványosztály főasszisztensét, dr. Kacsó Jolánt, a sürgősségi osztály szakorvosát, osztályvezetőt, dr. Szabó Izabellát, a sürgősségi osztály szakorvosát, dr. Sîngeorzan Sergiu járványtanász főorvost és Maftei Mariana járványtani főasszisztenst terjesztette elő a kitüntetésre.

Hargita Megye Tanácsa emellett továbbra is segíti az egészségügyi személyzetet a koronavírus-járvány megfékezésében azzal, hogy kiterjesztik a családorvosokat és fogorvosokat támogató programot, illetve 250 ezer lejt különítettek el a szükséges eszközök beszerzésére, de védőfelszerelésekkel támogatják a Hargita Megyei Mentőszolgálatot is. A tavaly év végi költségvetési többletből 2 millió lejt szavaztak meg a Hargita Megyei Gyerekvédelmi és Szociális Vezérigazgatóságnak, és szintén 2 millió lejt az útmunkálatok finanszírozására – áll a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

A megyei tanács ugyanakkor közel 40 ezer lejjel járul hozzá a PCR tesztelőgép megvásárlásához, amelyet használatba adnak a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóságnak. A 250 ezer lejbe kerülő gépre 211 108 lej gyűlt össze a támogatóktól, a fennmaradó összeget a megyei tanács biztosítja a tagságával létrehozott és a fenntartásával működő Hargita Megyéért Egyesületen keresztül, szavazta meg a hozzájárulást a testület.

Csütörtöki ülése után közölte a megyei tanács azt is, hogy elküldték azt a petíciót az Egészségügyi Minisztériumba, amelyben kérik a 2020/414-es rendelet módosítását, hogy növelni lehessen a koronavírus-tesztelések számát Hargita megyében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?